Tietosuojaseloste

TinyApp on HelsinkiNYC International Oy:n kehittämä ja ylläpitämä palvelu, joka on suunniteltu päiväkotien, kerhojen ja koulujen toiminnan suunnitteluun ja arviointiin, lapsen osaamisen ja oppimisen dokumentointiin sekä yhteydenpitoon perheiden kanssa. 

 

HelsinkiNYC International Oy (jäljempänä ”TinyApp”, “TinyApp-palvelu”, ”me”) tarjoaa TinyApp internetsivuston, TinyApp mobiilisovelluksen sekä TinyApp internetsovelluksen. ‘’Sovelluksella’’ tarkoitetaan TinyApp mobiilisovellusta, TinyApp Internetsovellusta sekä TinyApp Internetsivustoa. ‘’Tietosuojaselosteella’’ tarkoitetaan tätä tietosuojaselostetta. Viittauksilla ‘’Käyttöehtoihin’’ tarkoitetaan tätä Tietosuojaselostetta sekä Sovelluksen käyttöehtoja, jotka ovat saatavilla osoitteesta www.tinyapp.biz

 

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä tietoja käsittelemme, miten käsittely tapahtuu sekä miten rekisteröidyt voivat käyttää henkilötietoihin liittyviä oikeuksiaan (esim. oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä sekä oikeus saada pääsy tietoihin). 

 

TinyApp käsittelee kerättyjä henkilötietoja asianmukaisella huolellisuudella ja soveltuvan lainsäädännön asettamien vaatimusten mukaisesti. 

 

Toivomme sinun lukevan tämän Tietosuojaselosteen, sillä se muodostaa osan Sovelluksen Käyttöehtoja. Käyttämällä Sovellustamme hyväksyt tämän Tietosuojaselosteen. Mikäli et hyväksy Käyttöehtojamme tai osaa niistä, pyydämme olemaan käyttämättä Sovellustamme. 

 

Tämä Tietosuojaseloste on henkilötietolain 10 §:n ja 24 §:n mukainen rekisteriseloste.

 

Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta, mikäli tietojenkäsittelykäytäntömme muuttuu tai päivittäminen on muuten tarpeen. Löydät ajantasaisen version kotisivuiltamme www.tinyapp.biz.

 

Tämä Tietosuojaseloste koskee ainoastaan TinyApp-palvelun suorittamaa tietojen käsittelyä. Tietosuojaseloste ei kata kolmansien osapuolien suorittamaa tietojen käsittelyä, emmekä ole vastuussa kolmansien osapuolien suorittamasta tietojenkäsittelystä. Huomaathan, että TinyApp-palvelun yritys- tai muun yhteisöasiakkaan (esimerkiksi päiväkodit, kerhot ja koulut) Sovelluksen käytön yhteydessä Sovellukseen syöttämät henkilötiedot ovat asiakkaan keräämää tietoa ja TinyApp-palvelulla ei ole kontrollia kyseiseen tietoon ja tästä johtuen TinyApp käsittelee tällaista dataa asiakkaan puolesta käsittelijänä. Tässä tapauksessa kyseinen asiakas katsotaan rekisterinpitäjäksi tällaisen henkilötiedon osalta ja käsittelytoimenpiteisiin soveltuu asiakkaan tietosuojaseloste.

 

TinyApp – yhteystiedot 

Nimi: HelsinkiNYC International Oy

Y-tunnus: 2546069-5

Postiosoite: Lapinlahdenkatu 16, 00100 Helsinki, Suomi

Sähköpostiosoite: hello@tinyapp.biz

www.tinyapp.biz

 

Mitä tietoa keräämme?

Keräämme kahden tyyppisiä tietoja Sovelluksen käyttäjiltä (‘’Käyttäjät’’): (i) Käyttäjätietoja; sekä (ii) Teknisiä Tietoja. Vaikka emme tavallisesti käytä Teknisiä Tietoja yksittäisten käyttäjien tunnistamiseen, yksittäisen käyttäjän tunnistaminen niistä saattaa olla mahdollista joissakin tilanteissa. Tällaisissa tapauksissa Teknistä Tietoa voidaan pitää henkilötietona soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. 

 

Voimme kerätä ja käsitellä seuraavia Käyttäjiltä kerättyjä Käyttäjätietoja: (i) etu- ja sukunimi; (ii) yhteystiedot; (iii) sähköpostiosoite; (iv) muita Käyttäjien itse antamia henkilötietoja, mukaan lukien esimerkiksi profiilin luomisessa käytettäviä kuvia; (v) tietoja, joita Käyttäjät antavat arvioidessaan palvelujamme tai antaessaan palautetta palveluistamme; (vi) muita Käyttäjiä koskevia tietoja, jotka Käyttäjä tallentaa Sovellukseen. 

 

TinyApp kerää Käyttäjätietoja ainoastaan TinyApp Sovelluksen käyttämisen yhteydessä.  

Me ja/tai valtuutetut palveluntarjoajamme, voimme kerätä Teknisiä Tietoja automaattisesti Käyttäjän vieraillessa Sovelluksessamme. Mikäli olet kirjautunut Sovellukseemme, jotkin seuraavista tiedoista voivat tulla yhdistetyiksi tiliisi: 

  • IP-osoitteesi tai välityspalvelimen IP-osoite

  • Verkkoaluetiedot 

  • Internet-operaattorisi saatetaan joissain tapauksissa tallentaa riippuen operaattoriyhteytesi konfiguraatiosta 

  • Laite- ja käyttöjärjestelmätietosi 

  • Vierailusi ajankohta 

  • Vierailusi pituus

  • Sovelluksen osat, joissa olet vieraillut 

  • Vierailukertojesi määrä 

 

TinyApp-internetsivuston evästeet 

Käytämme lukuisia teknologioita, mukaan lukien evästeitä, kerätäksemme ja säilyttääksemme tietoa Käyttäjien vieraillessa TinyApp-internetsivustolla. Evästeet auttavat meitä laskemaan sivuillamme käyvien henkilöiden kokonaismäärän ja seuraamaan internetsivujemme käyttöä. Tämä auttaa meitä parantamaan internetsivustojamme ja palvelujamme. Käytämme myös evästeitä, jotka tekevät internetsivujemme käytöstä sinulle helpompaa esimerkiksi muistamalla käyttäjätunnukset, salasanat ja (kieli)valinnat. Käytämme myös seuranta- ja analytiikkaevästeitä seurataksemme, miten käyttäjämme suhtautuvat tarjoamaamme palveluun. 

 

Käyttäjät voivat estää evästeiden käytön selaimessaan tai asettaa selaimensa varoittamaan, kun evästeitä yritetään asentaa. Huomioithan, että näin tehdessäsi jotkin palvelun toiminnallisuudet eivät välttämättä toimi oikein. Lisätietoja evästeistä ja niiden poistamisesta löytyy osoitteesta www.allaboutcookies.org. 

 

Sovelluksemme käyttää Google Analyticsia ja muita analytiikkatyökaluja luodakseen raportteja internetsivujemme käytöstä, jotta voimme parantaa sivujamme sekä palveluamme. Lisätietoa Google Analyticsista löytyy osoitteessa http://www.google.com/analytics. Voit kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi lisäosan osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Kuinka henkilötietoja kerätään?

Keräämme Käyttäjätietoja ainoastaan suoraan Käyttäjiltä. 

 

Käyttämällä sovellusta, annat meille suostumuksesi Sovelluksen kautta antamiesi henkilötietojen keräämiseen ja käyttämiseen tämän Tietosuojaselosteen sekä Käyttöehtojen mukaisesti. Annat henkilötietoja todennäköisesti kirjautuessasi palveluun (nimi, sähköpostiosoite), tallentaessasi profiilitietoja (nimi, kutsumanimi, allergiat, osoite, puhelinnumero), ladatessasi liitetiedoston keskusteluviestiin tai päivittäessäsi profiilikuvan, tilatessasi uutiskirjeen tai sähköpostilistan, antaessasi palautetta, osallistuessasi kilpailuihin, täyttäessäsi kyselyn tai muutoin lähettäessäsi meille sähköisiä viestejä.

 

Mikäli päätät olla antamatta henkilötietoja, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle palveluamme tai siihen liittyviä toiminnallisuuksia Sovelluksen kautta. 

 

Miten käytämme henkilötietoja?

Voimme käyttää henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sovelluksen toiminnallisuuksien tarjoamiseksi ja tarjotaksemme sinulle Sovelluksessa määritellyt palvelut 

  • Räätälöidäksemme palveluitamme ja internetsivustojamme

  • Suorittaaksemme teknisiä analyysejä sen määrittämiseksi, kuinka voimme kehittää Sovellusta ja tarjoamiamme palveluita 

  • Pitääksemme sinut ajan tasalla Sovellukseemme ja palveluihimme liittyvistä uutisista ja tiedoista, kuten ilmoittamalla Sovellukseen tehdyistä muutoksista, internetsivuston häiriöistä tai turvallisuuspäivityksistä

  • Seurataksemme Sovelluksessa tapahtuvaa toimintaa 

  • Hoitaaksemme asiakassuhdettamme kanssasi esimerkiksi vastaamalla kommentteihin tai kyselyihin Sovelluksessa tai pyytämällä sinulta palautetta.

 

Käyttäjän vastuu

Käyttäjät ovat vastuussa tiedosta ja sisällöstä, jonka Käyttäjät tallentavat Sovellukseen. Käyttäjät ovat vastuussa siitä, että Käyttäjällä on oikeus tallentaa tietoja Sovellukseen.

 

Missä tilanteessa voimme luovuttaa henkilötietoja? 

Jaamme henkilötietoja ainoastaan TinyApp organisaation sisällä ja vain siinä laajuudessa kuin on tarpeen palveluidemme suorittamiseksi ja kehittämiseksi. 

 

Emme luovuta henkilötietoja TinyApp organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista ehdoista sovellu: 

 

Se on tarpeen tämän Tietosuojaselosteen tarkoituksen saavuttamiseksi 

Siltä osin kuin kolmannet osapuolet tarvitsevat pääsyn henkilötietoihin palveluiden suorittamiseksi, TinyApp on toteuttanut asianmukaiset sopimukselliset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaakseen, että henkilötietoja käsitellään ainoastaan tässä Tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin sekä soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. 

 

Oikeudellisten perusteiden johdosta 

Voimme jakaa henkilötietojasi TinyApp organisaation ulkopuolisten kolmansien osapuolien kanssa, mikäli meillä on perusteltu syy uskoa, että pääsy henkilötietoihin tai niiden käyttö on tarpeen: (i) soveltuvan lain, asetuksen tai oikeuden määräyksen täyttämiseksi; (ii) väärinkäytöksen, turvallisuusriskin tai teknisen ongelman havaitsemiseen, estämiseen tai käsittelemiseen; tai (iii) suojataksemme TinyApp-palvelun, käyttäjiemme tai yleisön etuja, omaisuutta tai turvallisuutta lain asettamien vaatimusten mukaisesti. Tiedotamme sinua henkilötietojesi käytöstä tällaisissa tapauksissa silloin kun se on mahdollista.

 

Muiden oikeutettujen syiden vuoksi 

Mikäli TinyApp on osapuolena sulautumisessa, liiketoimintakaupassa tai muussa yrityskaupassa, voimme siirtää henkilötietoja kolmannelle osapuolelle, joka on mukana kyseisessä yrityskaupassa. Tällaisessa tilanteessa takaamme henkilötietojen luottamuksellisuuden ja ilmoitamme Käyttäjille ennen tietojen siirtoa tai tietosuojaselosteen vaihtumista.

 

Nimenomaisella suostumuksellasi 

Voimme jakaa henkilötietoja kolmansille osapuolille muissa, kuin yllä luetelluissa tilanteissa silloin, kun olemme saaneet nimenomaisen suostumuksen siihen. Sinulla on oikeus perua antamasi suostumus milloin tahansa.

 

Palvelun käyttöön liittyvää kokonaiskertymätietoa ja muuta anonyymiä tietoa sinusta voidaan jakaa mainostajille, liikekumppaneille ja muille kolmansille osapuolille. 

 

Tiedonsiirrot Euroopan ulkopuolelle

TinyApp ei siirrä käyttäjiemme henkilötietoja säännönmukaisesti Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin. 

 

Voimme kuitenkin siirtää henkilötietoja EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle silloin, kun toimeksiantoa hoitava yhteistyökumppanimme on sijoittautunut näiden alueiden ulkopuolelle. Näissä tapauksissa huolehdimme asianmukaisista suojatoimista rekisteröityjen oikeuksien ja vapauksien varmistamiseksi sovellettavan tietosuojalainsäädännön, kuten EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016), mukaisesti.

Henkilötietojen siirto Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle toteutetaan aina jollakin alla mainitulla, lainmukaisella perusteella:

  • Euroopan komissio on päättänyt, että kyseisessä vastaanottajamaassa on varmistettu riittävä tietosuojan taso;

  • TinyApp on toteuttanut asianmukaiset suojatoimet henkilötietojen siirtämiseksi käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita. Rekisteröidyllä on tällöin oikeus saada jäljennös kyseisistä vakiolausekkeista ottamalla meihin yhteyttä support@tinyapp.biz ; tai

  • Rekisteröity on antanut nimenomaisen suostumuksensa henkilötietojensa siirtämiseksi, tai henkilötietojen siirtämiselle on olemassa muu lainmukainen peruste.

Esimerkiksi, meille jonkin palvelun toteuttava palveluntarjoaja voi siirtää henkilötietoja Yhdysvaltoihin palvelun tuottamisen yhteydessä. Tässä tapauksessa henkilötietojen asianmukaiset suojatoimet on toteutettu siten, että palveluntarjoaja on sitoutunut Yhdysvaltojen ja EU:n väliseen ns. Privacy Shield -järjestelyyn tai käytämme EU-komission hyväksymiä tietosuojan mallisopimuslausekkeita. Lue Privacy Shield järjestelystä täältä 

 

Käsittelyn tarkoitus ja perusteet

 

Tarkoitus

TinyApp käsittelee henkilötietoja useita tarkoituksia varten:

 

Tarjotaksemme palveluitamme sekä täyttääksemme sopimussuhteeseen perustuvat velvollisuutemme 

TinyApp käsittelee henkilötietoja ensisijaisesti tarjotakseen palveluita Sovelluksen kautta asiakkailleen ja Käyttäjilleen sekä harjoittaakseen, ylläpitääkseen ja kehittääkseen liiketoimintaansa. TinyApp käyttää henkilötietoja suorittaakseen sopimussuhteeseen perustuvat velvollisuutensa. TinyApp käyttää tietoja esimerkiksi tarjotakseen Sovelluksen keskeisiä toimintoja. Mikäli käyttäjä ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettua tietoa vastataksemme kysymyksiin ja ratkaistaksemme mahdolliset reklamaatiot.

 

Asiakasviestintään 

TinyApp voi käsitellä henkilötietoja ottaakseen yhteyttä asiakkaisiin ja Käyttäjiin palveluumme liittyen ja ilmoittaakseen palveluitamme ja tuotteitamme koskevista muutoksista. Tietoja käytetään myös tutkimukseen ja analysointiin internetsivujemme & palvelumme parantamiseksi. 

 

Laadun parantamiseksi ja kehityssuuntauksien analysoimiseksi

TinyApp voi käsitellä tietoja palveluiden käytöstä parantaakseen palveluidensa laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia palveluiden käyttöön liittyviä kehityssuuntauksia. Pyrimme käyttämään tähän tarkoitukseen mahdollisuuksien mukaan anonyymia tietoa, josta henkilöä ei voida tunnistaa. 

 

Käsittelyn peruste 

TinyApp käsittelee henkilötietoja hoitaakseen sopimuksesta johtuvat velvollisuudet Käyttäjiä kohtaan sekä toimiakseen lainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme. 

 

Kuinka säilytämme henkilötietoja?

Säilytämme henkilötietoja suojatuilla palvelimilla, joita hallinnoimme yhdessä palveluntarjoajiemme kanssa. Säilyttämiämme henkilötietoja suojataan turvallisuus- ja pääsynvalvonnalla, mukaan lukien käyttäjänimi- ja salasanatunnistamisen sekä asianmukaisen tiedon salauksen (kryptaus). Tästä huolimatta tulee muistaa, ettei mikään internetissä tapahtuva tiedonsiirto- tai sähköisen tallentamisen menetelmä ole täysin turvallinen. Käytämme parhaita mahdollisia menetelmiä suojataksemme henkilötiedot. 

 

Säilytysaika 

TinyApp ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin laissa on säädetty ja pidempään kuin palveluiden tarjoaminen edellyttää. Säilytysaika on riippuvainen tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Säilytysaika voi näin ollen vaihdella riippuen tiedosta ja käsittelyn tarkoituksesta. Lähtökohtaisesti TinyApp poistaa kaikki Käyttäjään liittyvät henkilötiedot, kun Käyttäjä lopettaa Sovelluksen käytön ja kun Käyttäjä ei enää käytä TinyApp-palvelun tarjoamia palveluita.

 

Kuinka saat pääsyn henkilötietoihisi? 

Saat pääsyn osaan kerätyistä henkilötiedoistasi kirjautumalla tilillesi. Sinulla on lisäksi oikeus pyytää pääsyä muihin hallussamme oleviin sinua koskeviin tietoihin sekä pyytää virheellisten tietojen oikaisua alla selostetulla tavalla. Tehdäksesi pyynnön koskien henkilötietojasi tai niiden oikaisua, ota yhteyttä hello@tinyapp.biz.

 

Rekisteröityjen oikeudet 

Pääsy tietoihin

Tarjoamme rekisteröidylle pääsyn henkilötietoihin, joita käsittelemme. Tämä tarkoittaa, että rekisteröity saa pyynnöstä tietää, mitä rekisteröityyn liittyviä henkilötietoja olemme keränneet ja käsitelleet sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään. 

 

Oikeus vaatia tiedon korjaamista 

Rekisteröidyllä on pyynnöstä oikeus virheellisen, epätarkan, vanhentuneen tai tarpeettoman tiedon korjaamiseen tai täydentämiseen.

 

Oikeus vaatia tiedon poistamista 

Rekisteröidyt voivat pyytää meitä poistamaan henkilötietonsa järjestelmistämme. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa. Tiedot eivät välttämättä poistu välittömästi kaikista varmuuskopio- tai muista vastaavista järjestelmistämme. Tällaiset varmuuskopiot poistetaan heti kun se on mahdollista. 

 

Oikeus vastustaa

Rekisteröidyt voivat myös pyytää rajoituksia henkilötietojensa käsittelyyn, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin palvelumme suorittamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Rekisteröidyt voivat myös vastustaa henkilötietojensa käsittelyä jatkossa, jos käsittely perustuu aikaisemmin annettuun suostumukseen. Henkilötietojen käsittelyn vastustaminen saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää palveluitamme.  

 

Rekisteröidyt voivat myös kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin ottamalla yhteyttä meihin. 

 

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä 

Rekisteröidyt voivat pyytää meitä rajoittamaan tiettyjen henkilötietojensa käsittelyjä. Tietojen käsittelyn rajoittamista koskeva pyyntö saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää internetsivujamme sekä palveluitamme. 

 

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen 

Rekisteröidyillä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa. 

 

Oikeuksien käyttäminen 

Tässä mainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä yllä mainittuihin osoitteisiin kirje tai sähköposti sisältäen seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Voimme pyytää rekisteröidyn henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia. Mikäli rekisteröity katsoo, että henkilötietojen käsittelytoimenpiteemme olevan ristiriidassa voimassaolevan lainsäädännön kanssa, rekisteröity voi tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.

 

Julkistamasi tai muille antamasi tiedot 

Mikäli julkaiset henkilötietoja tai saatat henkilötietoja muiden ihmisten saataville, emme ota vastuuta tietojen julkistamisesta tai luovuttamisesta. Harkitse tarkkaan ennen kuin saatat tietojasi yleisesti saataville tai annat tietojasi muille. 

 

Tietosuojaselosteen päivittäminen 

Tämän Tietosuojaselosteen muuttaminen voi olla tarpeellista muuttuneiden lainsäädännöllisten vaatimusten vuoksi tai tietosuojakäytäntöjemme muuttuessa. Muutokset tähän Tietosuojaselosteeseen astuvat voimaan, kun ne on julkaistu Sovelluksessa. 

 

Kuinka voit ottaa yhteyttä meihin?

Mikäli sinulla on kysymyksiä tietosuojakäytäntöihimme liittyen, ota yhteyttä osoitteeseen hello@tinyapp.biz. 

 

Kiitos, että luit tämän tietosuojaselosteen – selvisit! On tärkeää tietää, kuinka henkilötietojasi käytetään ja kuinka huolehtia niistä parhaiten.

HelsinkiNYC International Oy  |  hello@tinyapp.biz

  • White Instagram Icon